طريقه تحضير التورته
صفحة 1 من اصل 1
طريقه تحضير التورته
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
المقادير :
5 بيضات 1/2كيلو دقيق تورتة ابيض او بني 1/2 كباية ميه وواحدة فانيليا
وممكن 1/2 ليمونة
مقادير الكيكة
مقادير الكريمة
ممكن تشتري كيسين كريمة او تزودر زي ما تحبي من السوبر ماركت وبتعمليها بالطريقة اللي علي الكيس
وممكن تشتري 1/4 كيلو كريمة وتعمليه كالآتي
كباية ونص لبن مثلج او ميه متلجة
و3 معالق سكر ناعم
وعلبة قشطة وممكن تستغني عن القشطة
لو هتحطي قشطة
تضربي القشطة واللبن او المية والسكر حوالي 10 دقايق
وبعدين تحطي عليهم الكريمة وتضربيهم كويس لما توصلي للقوام المطلوب
ولو من غير كريمة حتطي اللبن والسكر وفوقهم الكريمة وتضربيهم
ولما تعمليها دخليه التلاجة وسيبيها عقبال ما تخلصي خالص
الكيكة بقي بتعمليها تضربي 5 بيضات ونص كباية الميه والفانيليا تضربيهم حوالي 10 دقايق او 1/4 ساعة لعند ماترتفع
وتلاقيها بقت فاليوم
مرتفعة يعني ونفشة
لما رتفع مده وتبقي كويسة تنزلي عليهم الدقيق وتدخليهم الفرن
الفرن يكون ساخن
وعلي نارد متوسطة
تدهني الصينية سمنة وشوية دقيق فينو
وتنفضيها كويس علشان مش تعمل معاكي في الكيكة حتت غامقة او محروقة
وتدخليها الفرن
واوعي ثم اوعي تفتحي عليها خالص
علشان مش تهبط منك
انت بس ظبطي الفرن
وحطيها وبعد 20 دقيقة شوفيها هتلاقيها استوت وبقت كويسة
قبل 20 دقيقة ما تفتحيش عليها خالص
ولما تستوي خرجيها
وسيبيها تبرد خالص
وبعدين نزليها بالراحة علي طبق مفرود او صينية وزينيها علي ذوقك
وممكن تقسميها من النص وتشيلي النص الفوقاني بالراحة
وتحشيها كريمة ومكسرات من النص
وتحطي النص الفوقاني تاني وتذوقيه
زي ماانت عايزة
لو طلعت مرتفعة ومظبوطة اقسميها واحشيها
لو طلعت رفيعة شوية خليها زي ماهي وذوقيها من فوق ومن الجوانب
بقلم وتنفيذ وتحضير :: الاخت moon_face2
المقادير :
5 بيضات 1/2كيلو دقيق تورتة ابيض او بني 1/2 كباية ميه وواحدة فانيليا
وممكن 1/2 ليمونة
مقادير الكيكة
مقادير الكريمة
ممكن تشتري كيسين كريمة او تزودر زي ما تحبي من السوبر ماركت وبتعمليها بالطريقة اللي علي الكيس
وممكن تشتري 1/4 كيلو كريمة وتعمليه كالآتي
كباية ونص لبن مثلج او ميه متلجة
و3 معالق سكر ناعم
وعلبة قشطة وممكن تستغني عن القشطة
لو هتحطي قشطة
تضربي القشطة واللبن او المية والسكر حوالي 10 دقايق
وبعدين تحطي عليهم الكريمة وتضربيهم كويس لما توصلي للقوام المطلوب
ولو من غير كريمة حتطي اللبن والسكر وفوقهم الكريمة وتضربيهم
ولما تعمليها دخليه التلاجة وسيبيها عقبال ما تخلصي خالص
الكيكة بقي بتعمليها تضربي 5 بيضات ونص كباية الميه والفانيليا تضربيهم حوالي 10 دقايق او 1/4 ساعة لعند ماترتفع
وتلاقيها بقت فاليوم
مرتفعة يعني ونفشة
لما رتفع مده وتبقي كويسة تنزلي عليهم الدقيق وتدخليهم الفرن
الفرن يكون ساخن
وعلي نارد متوسطة
تدهني الصينية سمنة وشوية دقيق فينو
وتنفضيها كويس علشان مش تعمل معاكي في الكيكة حتت غامقة او محروقة
وتدخليها الفرن
واوعي ثم اوعي تفتحي عليها خالص
علشان مش تهبط منك
انت بس ظبطي الفرن
وحطيها وبعد 20 دقيقة شوفيها هتلاقيها استوت وبقت كويسة
قبل 20 دقيقة ما تفتحيش عليها خالص
ولما تستوي خرجيها
وسيبيها تبرد خالص
وبعدين نزليها بالراحة علي طبق مفرود او صينية وزينيها علي ذوقك
وممكن تقسميها من النص وتشيلي النص الفوقاني بالراحة
وتحشيها كريمة ومكسرات من النص
وتحطي النص الفوقاني تاني وتذوقيه
زي ماانت عايزة
لو طلعت مرتفعة ومظبوطة اقسميها واحشيها
لو طلعت رفيعة شوية خليها زي ماهي وذوقيها من فوق ومن الجوانب
بقلم وتنفيذ وتحضير :: الاخت moon_face2
حياة جديدة مع الله- عدد المساهمات : 479
تاريخ التسجيل : 08/11/2011
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى