طريقه عمل البسبوسه
صفحة 1 من اصل 1
طريقه عمل البسبوسه
الســـــــلام عليكــــــم ورحمــــه الله وبركــــاته
طريقه عمل البسبوسه::
مقادير البسبوسة :
2 علبة زبادي كوباية جوز هند معلقة كبيرة بيكنج بودر 3 معالق سكر ناعم او زي ما تحبي 3 كباية دقيق سميد 1 فانيليا
معلقتين كبار سمنة سايحة
ممكن نضع قشطه حسب الرغبه
طريقه التحضير
توجد طريقتين للتحضير
الطريقه الاولى ::
حطي البيكنج بودر علي الدقيق واخلطيهم في بعض واركنيهم
ممكن تجيبي شوية لين صغيرين وتدوبي فيهم السكر كويس وتنزلي عليهم الدقيق
وتحطي عليهم باقي المقادير وتعجنيهم كويس
وتدهني الصينية سمنة
وتنزلي العجينة فيها
وتفرديها كويس وتساويها
العجينة بتكون متماسكة
يعني لا طرية قوي ولا ناشفة قوي
بتكون كويسة
وبتحطيها في صينية مدهونة سمنة
وتسيبيها 10 دقايق ترتاح
ولو مستعجلة بدخليها الفرن علي طول
الفرن يكون ساخن
والنار تكون متوسطة
وتخلي بالك منها
بتاخد 20 دقيقة في الفرن او زيادة شوية
بتلاقيها اتحمرت كويس
خرجيها وتكوني مجهزة الشربات
تحطي عليها ويكون الشربات سخن
وتغطيها دقيقتين بالظبط
علشان تبقي طرية مش تشرب منك الشربات وبرضه تطلع ناشفة
لما بتغطيها بتتطري وتبقي حلوة
دلوقتي الطريقة تانية ::
وممكن من غير ما دوبي السكر في البن ولا حاجة
تخلطي المقادير كلها في بعضها وتعجنيها لو مش عندك لبن
وتعجنيهم من غير لبن ولا حاجة ولو طلعت العجينة ناشفة شوية ممكن تزودي زبادي او ريحة مياه بسيطة اللي تخلي العجينة بتاعتك حلوة
بقلم وتحضير وتنفيذ :: الاخت moon_face2
طريقه عمل البسبوسه::
مقادير البسبوسة :
2 علبة زبادي كوباية جوز هند معلقة كبيرة بيكنج بودر 3 معالق سكر ناعم او زي ما تحبي 3 كباية دقيق سميد 1 فانيليا
معلقتين كبار سمنة سايحة
ممكن نضع قشطه حسب الرغبه
طريقه التحضير
توجد طريقتين للتحضير
الطريقه الاولى ::
حطي البيكنج بودر علي الدقيق واخلطيهم في بعض واركنيهم
ممكن تجيبي شوية لين صغيرين وتدوبي فيهم السكر كويس وتنزلي عليهم الدقيق
وتحطي عليهم باقي المقادير وتعجنيهم كويس
وتدهني الصينية سمنة
وتنزلي العجينة فيها
وتفرديها كويس وتساويها
العجينة بتكون متماسكة
يعني لا طرية قوي ولا ناشفة قوي
بتكون كويسة
وبتحطيها في صينية مدهونة سمنة
وتسيبيها 10 دقايق ترتاح
ولو مستعجلة بدخليها الفرن علي طول
الفرن يكون ساخن
والنار تكون متوسطة
وتخلي بالك منها
بتاخد 20 دقيقة في الفرن او زيادة شوية
بتلاقيها اتحمرت كويس
خرجيها وتكوني مجهزة الشربات
تحطي عليها ويكون الشربات سخن
وتغطيها دقيقتين بالظبط
علشان تبقي طرية مش تشرب منك الشربات وبرضه تطلع ناشفة
لما بتغطيها بتتطري وتبقي حلوة
دلوقتي الطريقة تانية ::
وممكن من غير ما دوبي السكر في البن ولا حاجة
تخلطي المقادير كلها في بعضها وتعجنيها لو مش عندك لبن
وتعجنيهم من غير لبن ولا حاجة ولو طلعت العجينة ناشفة شوية ممكن تزودي زبادي او ريحة مياه بسيطة اللي تخلي العجينة بتاعتك حلوة
بقلم وتحضير وتنفيذ :: الاخت moon_face2
حياة جديدة مع الله- عدد المساهمات : 479
تاريخ التسجيل : 08/11/2011
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى